רפי זרחי

מרכיבים:

אריזת נסיכת הנילוס של "מעדני מיקי"
2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות דקות
3 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
1 גמבה אדומה רצועות
1 עגבניה מגורדת
2 פלפלים חריפים חתוכים לרצועות
7 שיני שום קלופים
1/2 חצי כוס שמן
1 כף שטוחה פפריקה חריפה
חופן כוסברה קצוצה דק

1/2 חצי כוס שמן
1 כף שטוחה פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1/2 1 כוסות מים
1/2 חצי כוס טחינה אסלי של "מעדני מיקי"

אופן ההכנה:

  • מסדרים במחבת או סיר רחב את פרוסות הגזר ומעל את פרוסות תפוחי האדמה, הגמבה האדומה והפלפלים החריפים ומביאים לרתיחה
  • בתוך הסיר מסדרים רצועות בינוניות של דג ומעליהם מפזרים את שיני השום והכוסברה הקצוצה בקערה גדולה שמים את העגבניה המגורדת, חצי כוס שמן ואת התבלינים, מערבבים היטב ויוצקים את הרוטב מעל הדגים
  • נותנים לתבשיל לרתוח ותוך כדי מוסיפים את המים בצידי הסיר (לא ישירות על הדג)
    מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, מדי פעם פותחים את המכסה כדי שייצאו האדים מהסיר