יסמין סבג

מרכיבים:

1.5 ק"ג דג אמנון או נסיכת הנילוס של "מעדני מיקי"
8 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
10 שיני שום פרוסות
1 צרור בזיליקום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
2 כוסות פול טרי קלוף
4 כפות שמן אגוזים
4 כפות טחינה אסלי של "מעדני מיקי"

אופן ההכנה:

 

  • מחממים שמן בסיר דגים רחב
  • מוסיפים לסיר את העגבניות ואחרי שמעט מתרככות את השום והטחינה, מערבבים ומביאים לרתיחה מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל במשך כמה דקות
  • מוסיפים את הפול ומערבבים
  • מניחים את הדג מעל ומפזרים מעל מלח ופפריקה
  • מפרידים את הבזיליקום מהגבעולים ומפזרים את העלים מעל הדג
  • מכסים ומבשלים 35 דקות על אש נמוכה