עידית פרי

מרכיבים:

3 כוסות עדשים מבושלות
(בערך ½ 1כוסות עדשים לפני בישול)
1 שן שום כתושה
1 כפית כמון
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
קורט מלח
1 ביצה
מיץ מלימון אחד

1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס קמח מצה
2 כוסות פירורי מצה
1 כוס שמן זית
טחינה אסלי של "מעדני מיקי"

אופן ההכנה:

  • מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות מלבד הטחינה והשמן זית
  • נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה לספיגת טעמים
  • מחממים על מחבת חצי כוס שמן זית (אפשר טיפה פחות)
  • יוצרים קציצות אובליות ומטגנים עד הזהבה
  • מגישים עם טחינה אסלי של "מעדני מיקי"