אתי ולינעמת-סוכר

מרכיבים לבצק:

200 גרם (שקית) קמח מצה
2 כפות שמן
1 ביצה
קורט כמון
כורכום
מלח
פלפל שחור
1/2 1 כוסות מים חמים
להגשה: טחינה אסלי של "מעדני מיקי"

 

מרכיבים למילוי:

1 בצל קצוץ
500 גרם בשר טחון
פלפל שחור
צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל חומרי הבצק, לשים ומעבירים למנוחה
  • בינתיים מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את הבשר הטחון, ומתבלים בפלפל שחור ומלח
    מטגנים עד להשחמת הבשר ומסיפים את הצנוברים
  • מניחים לתערובת להצטנן
  • מכינים מהבצק כדורים קטנים ועם האגודל פותחים פתח וממלאים במילוי שהתקרר, סוגרים ומגלגלים לצורת קובה
  • מטגנים בשמן עמוק עד השחמה
  • מגישים עם טחינה אסלי של "מעדני מיקי