מתן שופן כתב, צלם ובעל הבלוג ”טוניס שולחן”

מרכיבים:

6-8 שוקיים עוף
1 כף ממרח חזרת של "מעדני מיקי"
1 כף ממרח שום של "מעדני מיקי"
1 כף גראמסאללה
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור
2-3 כפות שמן זית
3-4 גבעולי טרגון
ירקות שורש:
בצל סגול, ראש שום, 2-3 גזרים וסלקים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות
  • מערבבים בקערה את התבלינים:
    ממרח חזרת, ממרח שום, גראמסאללה, דבש, שמן זית, מלח ופלפל שחור
  • מניחים את השוקיים בתבנית רחבה המתאימה לתנור, מושחים את השוקיים בתערובת התבלינים
  • מפזרים עלי טרגון בין השוקיים, חותכים גס מאוד את ירקות השורש, ומפזרים בתבנית
  • מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור למשך שעה
  • לאחר שעה, מסירים את נייר האלומיניום, מעבירים את התנור למצב גריל ומוציאים מהתנור כאשר העוף השחים (כעשרים דקות עד חצי שעה)