רינה שאולוב

מרכיבים:

4 מצות
4 ביצים טרופות
1 בצל בינוני קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כוס שמן זית לטיגון
מלח ופלפל
להגשה: סלט איקרה בלקני של "מעדני מיקי"

אופן ההכנה:

  • משרים את המצות במים קרים לעשר דקות, מוציאים מהמים וסוחטים היטב בידיים
  • מעבירים לקערה, ומוסיפים את שאר המצרכים מלבד האיקרה
  • מחממים 1/4 כוס שמן במחבת בעלת דפנות גבוהות יוצקים את התערובת ומחליקים אותה
  • מטגנים דקה על אש בינונית, מנמיכים למינימום, וממשיכים לטגן כ- 10 דקות
  • מורידים מהאש, מניחים צלחת שקוטרה גדול מקוטר המחבת, והופכים את הפשטידה
  • מוסיפים למחבת את שארית השמן, מחליקים לתוכה את הפשטידה כשהצד הלא מטוגן למטה, ומטגנים על אש נמוכה עוד 5 דקות
  • מגישים ליד סלט איקרה בלקני של "מעדני מיקי"