עדי דבי

מרכיבים:

1 עוף שלם נקי
4 תפוחי אדמה
1 בצל
1 פלפל אדום
1 גזר
2 כפות שום כתוש של "מעדני מיקי"
מלח ,פלפל שחור
רוטב צילי מתוק
דבש/סילאן (לתיבול)

אופן ההכנה:

  • מערבבים יחד חצי אריזה של שום כתוש, רוטב צ'ילי, דבש, מלח ופלפל ליצירת רוטב
  • חותכים את תפוחי האדמה, הבצל, הפלפל והגזר לפרוסות בינוניות
  • מחממים תנור ל-180 מעלות
  • מושחים את העוף והירקות ברוטב כך שמכסה את כל המרכיבים היטב
  • מניחים במרכזה של תבנית מתאימה את העוף וסביבו מפזרים את הירקות
  • מכסים את התבנית עם נייר כסף וצולים כשעה בתנור
  • אחרי שעה מסירים את נייר הכסף וצולים כ-15 דקות נוספות עד להזהבה יפה ופריכה