שריתה ארווילי נחום
מרכיבים:

20 מצות
3 ביצים טרופות עם חצי כפית מלח
שמן לטיגון המצות
4 כפות שמן לטיגון הבשר
1 ק"ג בשר בקר טחון
3 בצלים גדולים קצוצים דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה: חזרת וטחינה אסלי של "מעדני מיקי"

אופן ההכנה:

  • מרטיבים היטב את המצות ומניחים על מגבת למשך שעתיים לפחות
  • מטגנים את הבצלים ב- 4כפות שמן קנולה עד הזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים ומערבבים עם הבצל המטוגן
  • מוסיפים מלח, פלפל שחור, ממשיכים לטגן עוד 10דקות בערך עד שלא נשארים נוזלים
  • מקררים את המילוי לטמפרטורת החדר
  • את המצות שהרטבנו מראש, חוצים לחצי, מניחים בשליש התחתון של כל חצי מצה כף גדושה מהמילוי ומגלגלים, טובלים את המצות המגולגלות בביצה טרופה ומטגנים בשמן עמוק
  • ברגע שהמצות מזהיבות מוציאים אותן ומניחים על נייר סופג
  • מגישים חם לצד חזרת וטחינה של "מעדני מיקי