מיכל מעוז נחום, בעלת הבלוג ”בלבוסטה"

מרכיבים

3 תפוחי אדמה גדולים
1 חבילת עירית קצוצה
(ניתן לגזור את הגבעולים באמצעות מספריים)
1/2 כוס זיתי קלמטה חצויים
1 בצל סגול קטן פרוס לרבעים
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי איכותי
מלח גס
פלפל גרוס

אופן ההכנה:

  • מבשלים בסיר עם מים את תפוחי האדמה עם קליפתם עד לריכוך
  • מסננים את המים, מצננים את תפוחי האדמה ל-10 דקות ולאחר מכן מקלפים אותם
  • מערבבים בקערה את הבצל הפרוס, העירית וזיתי הקלמטה
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בעובי 1-2 ס"מ ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים פנימה גם את התיבול, שמן הזית והבלסמי ומערבבים בעדינות