שחר מאור יצירה קולינארית

מרכיבים

3 חבילות סרדינים כבושים של "מעדני מיקי"
4 סלקים
8 ארטישוקים "אלה-רומאנה"
1 בקבוק רכז רימונים
1 שקית חסה אייסברג חתוכה
1 ג'ינג'ר טרי
אגוזי לוז מולבן
מלח דק
פלפל שחור גרוס
שמן זית
מיץ לימון

אופן ההכנה:

  • עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כשעה וחצי
  • קולפים את הסלק בעזרת הידיים וחותכים כל סלק ל-8 חתיכות (בצורת סירה)
  • מחממים מחבת וצורבים את הארטישוקים
  • קולים בתנור אגוזי לוז ב-160 מעלות במשך 7-8 דקות

מכינים את הרוטב:

  • מגרדים ג'ינג'ר בעזרת פומפייה ומסננים, שומרים רק את הנוזל וזורקים את הקליפה
  • מערבבים מיץ ג'ינג'ר, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל
  • מתבלים את הסלק ברכז רימונים ושמן זית

מרכיבים את המנה:

  • בקערה גדולה שמים חסה אייסברג, סלקים צלויים, ארטישוקים ואגוזי לוז מתבלים ברוטב ג'ינג'ר
    ומפזרים מסביב סרדינים כבושים