הבשלנית אתי זיו

מרכיבים:

 

חציל בלאדי גדול
4 כפות שמן זית 4
1 בצל גדול
1/2 ק"ג כתף בקר טחון או כבש
1/3 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/2 כוס צנוברים קלויים
6-7 כפות טחינה אסלי של "מעדני מיקי"

 

אופן ההכנה:

  • חותכים חציל בלאדי לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מורחים מעט שמן זית וקולים בתנור
  • את הבצל קוצצים דק ומטגנים ב-4 כפות שמן זית
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומתבלים
  • מוסיפים חצי כוס צנוברים קלויים
  • לאחר שהבשר מוכן מסדרים בתבנית פיירקס בינונית משומנת מחצית מכמות החצילים הקלויים,
    מעליהם מניחים את הבשר, ולאחר מכן מצפים בשכבה נוספת של החצילים הנותרים
  • מעל הכל יוצקים טחינה אסלי של "מעדני מיקי"
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות