מעיין נדיר, יועצת דיגיטל בתחום הקולינרי

 

מרכיבים:

3 קופסאות סלט חציל רומני של "מעדני מיקי" 250 גרם
1 בצל קצוץ
3 שיני שום חתוכות גס
2 כפות שמן זית
25 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן
1 ליטר חלב
מלח, פלפל שחור גרוס
25 מ"ל שמנת מתוקה

למרק יותר קרמי – אפשר להחליף חלק מהחלב בשמנת
לקישוט: עירית קצוצה ולבנה או יוגורט עיזים

אופן ההכנה:

  • מאדים בסיר את הבצל והשום בשמן זית וחמאה עד לשקיפות. מוסיפים את סלט החצילים והיין
    הלבן ומאדים למשך 5 דקות
  • מוסיפים את החלב, מתבלים ומבשלים במשך 15 דקות
  • טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק למרקם אחיד וחלק
  • מביאים לרתיחה ומוסיפים את השמנת מתוקה
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
  • מעבירים לקעריות הגשה מקשטים בכף לבנה ובעירית קצוצה