ירון שניידר

מרכיבים:

2 ביצים
3/4 כוס חלב
2 כפות קמח תפוחי אדמה
קורט מלח

למלית:
חבילת סלמון נורבגי מעושן של "מעדני מיקי"
לרוטב:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כף שום כתוש של "מעדני מיקי"
מלח
אגוז מוסקט
גבינה מוצרלה מגורדת

אופן ההכנה:

  • מערבבים היטב את כל חומרי החביתיות, מקפידים שלא ישארו גושי בצק
  • מטגנים חביתיות דקות ככל שניתן במחבת טפלון מרוחה בחמאה ומצננים
  • מניחים יחידה של סלמון פרוס על כל חביתית
  • מגלגלים לגליל ומסדרים בתבנית אפייה

מכינים את הרוטב:

  • מטגנים קלות את השום בחמאה
  • מוסיפים את השמנת המלח ואגוז המוסקט מביאים לרתיחה ומצמצמים מעט
  • יוצקים את הרוטב על החביתיות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהגבינה משחימה מעט
  • מומלץ להגיש חם לצד סלט עלי בייבי רענן