מיכל מעוז נחום, בעלת הבלוג ”בלבוסטה"

מרכיבים:

2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כוסות קמח מצה גרוס דק או עבה (לא משנה)
2/3 כפית אבקת אפיה כשרה לפסח
6 ביצים

שדרוגים וקישוטים:
שומשום/ קצח/ גרעיני חמניה
תוספות אופציונאליות לבצק:

עשבי תיבול שונים – טימין/ אורגנו/ בזיליקום/ רוזמרין/ שום
גבינות – צהובה, פרמז'ן, בולגרית, פטה, עיזים

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל- 200 מעלות (לפחות 10 דקות מראש)
  • מערבבים היטב בקערה את קמח המצה עם אבקת האפייה
  • מניחים בסיר קטן את המים, השמן, המלח והסוכר ומביאים לרתיחה
  • מורידים מהאש ומוסיפים מיד ובבת אחת את תערובת הקמח ואבקת האפיה
  • מערבבים במהירות עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה המופרדת מדפנות הסיר, מעבירים לקערה ומצננים מעט
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם ביצה אחת ומערבבים במהירות בעזרת כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה
  • מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ- 4 ס"מ ומניחים במרווחים על נייר אפיה
  • אופים את הלחמניות בשני שלבים, 10 דקות ב-200 מעלות ולאחר מכן מורידים טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות ל- 30-40 דקות נוספות עד שהלחמניות זהובות מבחוץ ואפויות מבפנים
    חשוב מאוד! לא לפתוח את התנור בזמן האפייה