ציפי חן

מרכיבים:

שוק טלה עם עצם (בערך 2 ק"ג)
200 מ"ל שמן זית
1 כף שטוחה של מלח דק
2 יחידות כרישה
3 יחידות גזר
2 ראש סלרי
2 יחידות בצל לבן
1/2 ליטר יין אדום
50 גרם רסק עגבניות
2 ענפי תימין
2 כפות סוכר
טחינה ירוקה וחציל על האש של "מעדני מיקי"

אופן ההכנה:

  • מחממים במחבת שמן זית, סוגרים את נתח הטלה מכל הצדדים ומוציאים
  • באותה מחבת מטגנים את ירקות השורש לפי סדר הקושי שלהם (בצל, שום, גזר, שורש סלרי, כרישה)
  • מוסיפים תימין, את רסק העגבניות ואת היין האדום מתבלים, ומכסים את הסיר
  • מעבירים את הירקות והבשר לבישול בתנור כ- 3שעות לאחר כ- 3שעות מוציאים את הבשר לכלי הגשה
  • מסננים את הנוזל מהירקות, מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה איטית עד קבלת רוטב מגישים את הבשר עם הרוטב
  • מומלץ להגיש לצד טחינה ירוקה וחציל על האש של "מעדני מיקי"