רוני גרוס ”בישול אישי" בישול עד הבית וסדנאות בישול לילדים ומבוגרים

מרכיבים:

1 כוס עדשים ירוקות מונבטות
1 בטטה טרייה גדולה קלופה
צרור פטרוזיליה
3-4 כפות סלק אדום של "מעדני מיקי"
1 בצל בינוני קלוף
2-3 שיני שום טריות קלופות
1/4 כוס טחינה גולמית משובחת
מעט שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, כורכום

זרעי פשתן טחונים (לא חובה)
זרעי צ'יה טחונים (לא חובה)
חופן אגוזי מלך שבורים גס
עלי זעתר טריים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים מלבד אגוזי המלך ועלי הזעתר מתחילים עם הבטטה ואליה
    מוסיפים עדשים, פטרוזיליה, סלק, בצל, שום, טחינה, שמן זית, תבלינים וזרעי צ'יה ופשתן מעבדים
    הכל לתערובת אחידה
  • מוציאים ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים אגוזי מלך שבורים ועלי זעתר ומערבבים היטב טועמים
    ומתקנים תיבול
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית
  • יוצרים מהתערובת קציצות רחבות ושמנמנות ומסדרים במרווחים על התבנית
  • לאפות כ-20 דקות ולהוציא כשזה נראה עדיין קצת רך, לא לדאוג זה מתייבש בטמפ' החדר
  • ניתן להגיש כמנה עיקרית לצד דגן וירקות או בתוך לחמנייה עם רטבים, חסה, עגבנייה וטבעות מבצל סגול טרי