עמרי פולק בעל הבלוג ”שביתה איטלקית"

 

מרכיבים:

800 גרם דגים כבושים של "מעדני מיקי"
(עדיף הרינג, אפשר גם מטיאס או סרדינים)
5 כפות שמן זית + מעט שמן לשימון התבנית
1 שן שום כתושה
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
(אפשר להמיר בכוסברה/נענע)
50 מ"ל חומץ בן יין לבן
פירורי קמח מצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

 

  • מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בינונית בעלת דפנות גבוהות
  • מערבבים בקערה את החומץ, שמן הזית, הפטרוזיליה, השום, המלח והפלפל
  • מניחים את הפילטים של הדג על תחתית התבנית עם העור כלפי מטה ומסדרים שכבה אחידה, מפזרים עליהם את התערובת ואח"כ מעט פירורי קמח מצה
  • מסדרים מעל שכבה נוספת של פילטים וחוזרים על התהליך עד שנגמרים כל המרכיבים
  • אופים כרבע שעה, לפני ההגשה (חם או קר) אפשר לקשט עם מעט גרידת לימון וגבינת פרמז'ן מגוררת