פאני רבינוביץ’ בעלת הבלוג ”למה את לא מנצלת את הפוטנציאל שלך?”

מרכיבים ללביבות תפו"א:

500 גרם תפוחי אדמה (כ- 3תפוחי אדמה)
1/2 כוס פירורי מצה
2 ביצים
טימין (או כל עשב תיבול אחר שאוהבים)

 

מרכיבים לאגס בנדיקט:

אריזת סלמון נורבגי מעושן של "מעדני מיקי"
ביצים – כמספר הסועדים
2-3 כפות חומץ
2 שיני שום 2
חבילת תרד
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • קולפים את תפוחי האדמה, ומגרדים בפומפייה
  • בקערה, מערבבים יחד את כל חומרי הלביבה: תפוחי האדמה, פירורי מצה, ביצים, טימין, מלח ופלפל
  • מחממים מעט שמן במחבת מלבבים לביבות עגולות ושמנמנות (אבל לא עבות מדי), ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה קלה (הן לא צריכות להיות מוכנות לגמרי)
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות, ומכניסים את הלביבות לתנור. אופים כרבע שעה-עשרים דקות.
  • במקביל, מכינים את הביצים העלומות. מרתיחים כליטר מים בסיר ומוסיפים את החומץ שוברים ביצה לקערה נפרדת, מערבבים קלות את המים הרותחים בסיר ובמכה אחת שופכים את הביצה לסיר החומץ עוזר לביצה להתקרש מהר אם רוצים חלמון רך, מוציאים לאחר דקה וחצי-שתי דקות
    מוציאים את הביצים עם כף מחוררת
  • מכינים את התרד: קוצצים את שיני השום מחממים מחבבת, ומקפיצים קלות את עלי התרד השטופים עם מלח, פלפל ושום קצוץ ניתן להוסיף מעט מאוד שמן זית
  • מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת את לביבת תפוחי האדמה עליה מניחים שכבה של תרד, ומעליה את הסלמון המעושן מעל הכל מניחים את הביצה העלומה מפזרים מעט פלפל שחור גרוס ומלח אטלנטי, ומגישים